Home » Uncategorized » Naturmorgon… :)

Naturmorgon… :)

20150617_063818Det går inte att beskriva känslan när en cyklar ner till badet tidigt om morgonen. Jag skulle kunna försöka beskriva hur naturen välkomnar mig. Hägern som ser sig över axeln och ser ut att tänka ”jaså är det du igen” innan den sakta och majestätiskt lyfter och landar på lite tryggare avstånd. Strandskatorna som blir lite ryckiga i rörelserna när jag parkerar cykeln på bryggan men som snabbt återgår till sina strandskatesysslor.  Änderna rör inte en min. Gässen var inte så många eller nära just idag, bara ett par stycken längre bort. Svanen som simmade ensam burrade bara upp vingarna ett kort ögonblick bara som för att säga att hen registrerat min närvaro.

Med skrattmåsen är det lite värre. Har några mornar i rad haft en liten konflikt med en mås som tycker att hen äger bryggan och dess intilliggande vatten. Fast idag var det som om mina stillsamma förklaringar om att dela lika sjunkit in något. Hen höll sig på avstånd och gav inte ifrån sig ett enda varningsskrik.  Först när jag klev ur badet igen kom hen tillbaka och tog bryggan i besittning. Hoppas att det fortsätter så, jag vill att mina bad ska vara stillsamma. Den renande och nästan heliga känslan det är att kliva i vattnet störs lätt av en irriterad mås.

Efter en sån här start på dagen är det lättare att göra allt som ska göras. Just idag är det ett nämndssammanträde på agendan. Det sista innan sommaruppehållet. Lite examenskänsla, typ. ..

I övrigt kan sägas att ett styck röd virkad hatt nog är klar innan kvällen. Bild på den kommer.

 

One thought on “Naturmorgon… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *